30 Nisan 2023 Pazar

Dut kurusunun faydaları‼️ Dut kurusu, demir bakımından zengin, idrar söktüren, ödem gideren ve bağırsak kurtlarına karşı etkili bir meyve. İşte içeriğindeki vitaminler sayesinde kanserle bile savaşan dut kurusunun faydaları... Kalsiyum ve demir deposu olan dut kurusu, B1,

 B2 ve C vitamini açısından da oldukça zengin. İçeriğindeki vitaminler sayesinde kanserle savaşan dut kurusu, çok sayıda rahatsızlığa da iyi geliyor.

Taze dut toplandıktan sonra birkaç saatte kimyasal değişime uğradığından hemen tüketilmesi gerekir. Kış aylarında tüketilmek için
güneş altında kurutulan dutlarda uğradıkları değişim nedeniyle özellikle egzamaya karşı mucizevi bir etki gösterir. Dut kurusunun faydaları nelerdir? - Özellikle egzama oluşumlarını tedavi etme etkisi bulunmaktadır. - Damar sertliğini önleme etkisi vardır. - Vücuda kuvvetverici bir besindir.
- Kansızlığı önlemek için tüketilmelidir. - Aç karnına tüketildiğinde bağırsakların çalışmasına ve idrar sökmeye neden olur. - Ağızda, bademciklerde, boğaz iltihabında, diş eti hastalıklarında dut kurusu kullanılır. - Öksürüğü kesmek için tüketilir.-Karaciğeri kuvvetlendirici etkisi vardır. - Ateş düşürücü etki gösterir. - Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. - Aç karnına tüketildiğinde bağırsak kurtlarının düşürülmesinde etkili olur. 📌KANDAKİ İLTİHABI KURUTUYOR Osmanlı'dan itibaren Anadolu'da dut kurusu veyaprakları iltihaplı hastalıklarda kullanılıyor. Yapraklarında doğal antibiyotik ve antiseptik özellikteki maddelerin bulunması nedeniyle, dut kurusu ve yapraklarıyla hazırlanmış çayla yapılan pansumanın özellikle şeker hastalarının kapanmamış yaralarının iyileştirilmesindeetkili olduğu söyleniyor.Kandaki iltihabın kurutulmasındada dut kurusu tüketiminin faydalı olacağı belirtiliyor EGZAMAYLA SAVAŞIYOR Ellerinde egzama olan kişiler, bunların çatlamasından,kanamasından rahatsızlık duyarlar.kullanılmaya başlandığında birkaç günde etkisini gösteriyor📌Egzamaya karşı dut kürü tarifi‼️ Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizikabın içerisine koyun ve en az 10 dakika etki ettirin. Bir saat ellerinizi yıkamayın. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayın. Beyaz dut ile egzamadan kurtulun Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Ellerinizi daldırdığınızkabın soğumamasına özen gösterin. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) ısıda olmasına dikkat edin. Gerekirse tekrar ısıtın.

Dut ağacında hiç bir parazit canlı yaşayamaz, zarar veremez. Kendini koruyabilen bir bitki diye biliyorum. yorum






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder