6 Mayıs 2023 Cumartesi

Dutağacının dibi iyice eşilip kök

 Dutağacının dibi iyice eşilip köküne bir neşter vurularak altına bir kap konulur, elde edilen suyu, incir ve üzüm yaprağı ile iyice kaynatılıp saçlara sürülürse siyahlaştırır, diş ağrısını iyileştirir, yaralara karşı da faydalıdır. Dutağacının kökünün kabuğu kaynatılıp içilirse ishal eder, bağırsak kurtlarını öldürür, zehirlenmeye karşıdafaydalıdır.

Kaynatma şekli: Kaynatma için konulan su miktarı, dut kökü hacminin altı katı kadar olacak ve altıda biri kalıncaya kadar, ağzı kapalı olarak kaynatılacaktır.(el-Mütemeds 53. Tezkire 1/98: Kanun 1/448; C Müfredâtü'l-Edviyye 1/142)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder