NE YİYORUZ, PİLİÇ Mİ

1-Piliçte en değerli parça"kanat"tır. Tavuk, kesim bandında çırpınırsa kanat hasar görür. Bu sebeple tavuklara kesim öncesi elektro şok verilir. Her tavuk aynı büyüklükte değildir. Bir kısım tavuklar elektrik verilince ölür.
Ayrıca Besmele mevzusuda ayrı bir muamma dır.

2-
Her tavuktan 150/200 gr kan vardır. Elektro şok verilen tavuk kesilince vucuttaki kan tam olarak atılmaz. Bu üretici için iyi bir kar dır.
Zira 10 000 tavuk×100 gr kan =1 ton.
Yani 10 000 kesim yapan firma tavukların vucudunda kalan 1 ton kanı, bize etin içinde satıyor.

3-Tüyünün kolay yolunması için bazı firmalar tavukları 50 derece ısıtılmış kimyasal(çamaşır suyu) su havuzlarına batırırlar.
Bazı firmalar 50 derece ısıtılmış su püskürtürler.
35 derece ısının üzerindeki sıcak su tavuğa uygulanırsa O tavuk eti dinimize göre murdar olur.

4-Yolumdan sonra tavuklar yine kimyasal su ile yıkanır.

5- Kesimhanelerin en sonunda FIRINLAR vardır.
Kesimden çıkan kelle, tüy, kemik, barsak, KAN vs. atıklar bu fırınlarda kurutulur. Rendelenip toz haline getirilir.
Tavuk yemi olurlar.

Dikkat edin hazır tavuk yemleri ya toz halindedir yada tozdan sıkıştırılmış küçük "pelet" halindedir.


Piyasada bu şartlarda üretim yapan "HALAL" logolu firmalar çoktur.

4 tane kasap tek tek ve besmele çekerek keserler. Bir sorun olursa BÜTÜN ÜRETİMİ DURDURMA YETKİLERİ vardır.

Elektro şok verilmez.

Sıcak ve kimyasal suya batırılmaz.

Yem : buğday, mısır, Soya ve bitkisel sıvı yağ ile yapılır.


Dünyada 3 adet firma bu işlerde çok hassastır.
2 si Yahudi firması.
1 iside Türkiyede üretim yapan bir Türk firmasıdır.
Hangi firma olduğunu merak edenler o firma Akdeniz Toros tur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder