Zaman darlığı sebebiyle Çok uzun yazamayacağım kısaca şunu yazayım ;
Yaklaşık 25 sene önce teyzem mutfak ocağinı temiz kullanmak istiyorsan kızartmaları bakır tencerede yap yağ sıçratmıyorlar demişti o zamanlar sağlıklı beslenmeye çok dikkat etmediğimiz halde sağlıklı beslendiğimizi zannederek özellikle patates ve biber kızartmasını çok severek hemen hemen her gün kahvaltıya bir miktar akşam yemeğinin yanına da hazırlardım.Ve bakır tencere kullanırdım gerçekten bakır tencere yağı sıçratmıyordu, içine kazara yağ damlası içinde patlıyordu.
Sonra bu dikkatimi çekti ve çelik tencere ile bakır tencere için bir deney yaptım aynı sebzeleri aynı miktarda aynı ebatta Çelik ve bakır tencerede aynı ısıda ve aynı sürede pişirdim.
Bakır tencereden çok çok az buhar çıktığı halde Çelik tencerede sebzelerin vitaminlerinin buharla uçup gittiğini gördüm.
Lezzet olarak da Bakır tenceredeki yemeğimin çok daha lezzetli olduğunu gördüm.
Demir eksikliği oluşmasın diye önlem olarak bir de demir tencere aldım şimdi sirkelerimi bile yaparken birkaç gün önce derin Demir tencerede bekletip daha sonra cam kavanoza alarak Demir yüklenmiş sirke çalışması yapıyorum Ayrıca Demir tencerede pişen mercimek çorbasının tadına doyum olmuyor �lk zamanlar Rengi Gri olduğu halde pilavlarımı bile Demir tencerede yaptım severek yedik şu anda mutfağımda çoğunluklu olarak bakır ve demir tenceremi kullanmaya gayret gösteriyorum sizlere de tavsiye ediyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder