YORUMLAR
Biz baklava yaparken kullanırız. Canım anneannem
Büyük büyük anneannem rahmetli kurtuluş savaşında meşe külünü patatese katıp ekmek yaparlarmış
Odun külünü, marangoz tutkalı ile karıştırıyorum.Yaptigim macunu; ağaçların yaralı, bereli , böceklenmis delinmiş yerlerine, budanmış kısımlarına sürüyorum..Sonuç harika
meşe külüyle saçlarını yikardi ananem
Hatayda zeytin tatlandirmada kullaniliyor
Babannem rahmetli dişlerini odun külüyle fırçalardı ve bembeyazdı.
Ben odun külünü Paça çorbasına serpiyorum,üüüf çok faydası var
Egzemaya iyi geldiğini duydum ( meşe külü)
Sürekli boğazım şişip ateşlenirdim küçükken. Komşu teyze bademciklerime odun külü sürmüştü. Sonra öyle sık sık boğazım şişmemişti.
Annem külü yıkadıktan sonra kurabiye hamuruna koyardı. Böylece ağızda dağılan hoş bir lezzet olurdu.
Mide sorunları yaşayanlar odun külü suyu içerdi
Oldukça faydalı olan bıttım sabununa da kül karıştırılır
Saçlara çok faydası var ışıl ışıl yapıyor çocuklen kullanırdık
Güneydoğu da , meşe ağacı külünü pekmez ve Kuru üzüm yapımında kullanılır.
Pekmez ve Kuru üzüm en az bir yıl boyunca hiç bozulmadan tazeliğini korur.
MEŞE ODUN KÜLÜ
Annem odun külünün suyuyla baklava hamuru yoğururdu. O kadar güzel olurdu ki. Yiyen bir daha isterdi.
Odun külü aynı zamandan dudak kenarlarında çıkan uçukların üzerine de toz halinde sürülürse geçirir. Artık odun sobası yakmadigimizdan sigara külü de aynı işi görür. Aklınızda olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder